>
>
אגירת אנרגיה: בעלי חברות, מבני מסחר ומפעלים שצורכים חשמל מעל 60,000₪ בחודש - זו הדרך לייצר חשמל מניב!

אגירת אנרגיה: בעלי חברות, מבני מסחר ומפעלים שצורכים חשמל מעל 60,000₪ בחודש - זו הדרך לייצר חשמל מניב!

25.03.24
|
8 דקות

תוכן עניינים

אגירת אנרגיה: בעלי חברות, מבני מסחר ומפעלים שצורכים חשמל מעל 60,000₪ בחודש - זו הדרך לייצר חשמל מניב!

25.03.24 | 8 דקות

תוכן עניינים

אגירת אנרגיה (חשמל) היא טרנד השקעות גובר מסביב לעולם, הצומח במהירות מרשימה וצפוי לעצב בקרוב את כל מה שידענו על אנרגיה מתחדשת.

עבור המשקיע הישראלי, מדובר באוקיינוס כחול המחכה להתגלות. כל מה שכדאי לדעת על הנדל״ן המניב החדש גרסת 2024

מי שחוו את אחת מהפסקות החשמל שהתרחשו בארץ במהלך חודש יוני בשנה החולפת, הרגישו מקרוב את השפעת משבר התשתיות בישראל. מדוע כבה לנו האור? באופן מפתיע, אלו לא שיאי הצריכה שגרמו לכך, כי אם הזנחה מתמשכת של תשתיות הייצור וההולכה של החשמל בישראל. רצף של תקלות שניתן לצפות מראש, הותיר מפעלים ומבני מסחר ללא חשמל ויכולת לפעול במשך שעות. מה שיכול היה למנוע את המחדל הוא פתרון פשוט שכבר תפס תאוצה בעולם - אגירת אנרגיה. 

על מנת למנוע משברים דומים בעתיד, מתקני אגירה מאפשרים להשתמש בחשמל שנאגר בסוללות באופן מיידי, במקרים בהם מתקני ייצור החשמל הגדולים (כמו תחנות כוח ושדות סולאריים) אינם זמינים. החשמל שנאגר בסוללות זמין לשימוש בזמן אמת ומעניק פתרון מצוין הטומן בחובו גם פוטנציאל כלכלי אדיר. העולם כבר רוכב על גל ההצלחה וישראל, כמו תמיד, נשארת מאחור. סין מסתמנת כמובילה משמעותית בתחום, כאשר בשנת 2022 הספק אגירת האנרגיה עמד על 8.7GWh (ג׳יגה וואט לשעה), המהווים צמיחה של למעלה מ-110% בשנה. לפי התחזיות, עתידה סין להגדיל את קיבולת אגירת האנרגיה בשנים הקרובות ולרשום עליה צפויה של פי שמונה מהקיבולת הקיימת כיום.

מעבר לאנרגיה סולארית ורכבים חשמליים מגבירים את הצורך באגירת אנרגיה

מנתונים שפרסמה רשות החשמל בפברואר 2024, עולה כי אנרגיה סולארית (פוטו-וולטאית) מהווה כ- 89% מסך האנרגיות המתחדשות בישראל. משרד האנרגיה פרסם כי עד סוף העשור הנוכחי 90% מכלי הרכב החדשים שיעלו על הכביש יהיו חשמליים. ככל שגדל היקף ייצור החשמל מאנרגיה מתחדשת וישנם יותר רכבים חשמליים, נדרשות בהתאמה יותר מערכות אגירת אנרגיה על מנת לייצב את רשת החשמל ולאפשר אספקת חשמל רציפה לאורך כל שעות היממה. החיסרון המשמעותי של אנרגיה סולארית הוא חוסר היציבות שלה, שכן ייצור החשמל מתבצע בעיקר בשעות הצהריים ותלוי בקרני השמש. צריכת האנרגיה המרובה של הרכבים החשמליים והיקף צריכת החשמל הגובר בשעות הערב כשחוזרים הביתה, מתרחש דווקא כאשר השמש שוקעת והאנרגיה הסולארית מפסיקה לייצר.

בישראל סך ייצור האנרגיה המתחדשת מתוך כלל הייצור במשק עומד על 11% בלבד, כאשר הממשלה הגדירה יעד של 20% עד 2025 ו-30% עד 2030. המשקיעים חדי העין יזהו כאן מגמה שרק התחילה לצבור תאוצה, עם פוטנציאל צמיחה חסר תקדים העתיד לגלגל מיליארדים.

80% מסך ההשקעות העולמיות בחשמל הן בתחום אגירת האנרגיה

כדי להבין את פוטנציאל ההשקעה של אגירת אנרגיה, צריך להסתכל על המספרים. אם עד לפני מספר שנים אגירת אנרגיה נחשבה יקרה מאוד וחסרת פוטנציאל כלכלי בר קיימא, המציאות של היום מלמדת אחרת.

מחירי החשמל המסחרי בישראל משתנים בכל יום בשנה בהתאם לתעריף השפל והפסגה (תעו"ז). כך למשל, בימי הקיץ תעריף החשמל המסחרי במתח גבוהה בשעה 12:00 (שפל) הוא כ-0.32 ₪, ואילו 5 שעות בלבד אח"כ מטפס המחיר בכ-400% ל1.30 ₪ (נכון לפברואר 24). באנגליה למשל נראה עלייה של 1000% ובגרמניה של 800%.

מערכות האגירה אוגרות את החשמל בשעות היום שבהן עלויות החשמל הן הזולות ביותר, ומאפשרות להשתמש בחשמל שנאגר בשעות הערב היקרות.

התוצאה: חיסכון אדיר בעלויות החשמל ושיפור איכות החשמל, כלומר מניעה של הפרעות והפסקות בזרימת החשמל. אגירת אנרגיה עדיין בחיתולים בשוק המקומי ומשתרכת מאחור אחרי שורה של מדינות שכבר אימצו את הטכנולוגיה והפחיתו את עלויות החשמל שלהן בעשרות אחוזים. בישראל לעומת זאת, עדיין מתקשים לעמוד בתחזיות להיקף אגירת החשמל, מכאן ששיא הפוטנציאל הכלכלי עדיין לפנינו. משקיעים שיכנסו כעת לתחום אגירת האנרגיה ימצאו בו מכרה זהב - לא פחות.

אגירת אנרגיה היא הנדל"ן המניב החדש

מודל העסקה שמציע תחום אגירת האנרגיה הוא פשוט: אוגרים חשמל בשעות הזולות ונהנים מצמצום משמעותי של הוצאות החשמל של העסק, הודות לשימוש בחשמל שנאגר ביום - בשעות בהן עלויות החשמל בשמיים.

בשני המקרים, מערכת אגירת האנרגיה יכולה לייצר למעלה מ-20% תשואה על ההשקעה ויחס החזר השקעה של 5-7 שנים בלבד. במונחים של השקעה, מדובר בטיימינג אידיאלי להיכנס לעסקה, כשהשיא עוד לפנינו.

אוגרים אנרגיה עם EnerG

חברת EnerG פועלת בישראל משנת 2009. החברה מתמחה בייזום, הקמה וניהול נכסים בתחום האנרגיה המתחדשת. מודל ההשקעה הייחודי שמציעה החברה למשקיעים מתבסס על הניסיון המשמעותי שלה בעסקאות בתחום האנרגיה המתחדשת והבנה מעמיקה של הצרכים בשטח.

עסקת אגירת אנרגיה רלוונטית לצרכני חשמל בהיקף צריכה חודשי של 60,000 ₪ ומעלה, בהם מפעלי תעשייה, קיבוצים, מתחמי מסחר וקניונים.

לרשות המשקיעים עומדים מגוון מסלולי השקעה, ביניהם: השקעה משותפת עם EnerG וקבלת תשלום על החשמל שנאגר או מודל ליסינג של השטח וקבלת דמי שכירות.

״צרכני החשמל שפונים אלינו, מקבלים מאיתנו ניתוח טכני וכלכלי של העסק שלהם, שעל בסיסו אנו בונים עבורם מודל השקעה מותאם אישית. המטרה שלנו היא למצוא את הדרך למנף את היקף ההשקעה הראשונית כך שההכנסה
והתשואה הצפויות יממשו את מלוא הפוטנציאל שלהן״, אומר עידן שורתי, בעלים ומנכ״ל החברה. ״אנחנו כל כך מאמינים בעסקה הזו, שאנחנו מממנים את עלות המערכת במלואה במידה והלקוח מעוניין בכך, כדי לאפשר לכמה שיותר בעלי עסקים להצטרף לגל ההצלחה ולהיות חלק מהמהפכה שמובילה EnerG״, הוא מסכם.

6 חודשים להפעלה מסחרית ואפשרות ל-100% מימון!
מצטרפים היום ונהנים מצפי תשואה שנתית של כ-20% בשנה!
עבור צרכני חשמל בהיקף צריכה חודשית של 60,000 ₪ ומעלה.

לשיחת ייעוץ ללא עלות השאירו שם וטלפון ונחזור אליכם בהקדם >>